Portvin og hedvin

Hedvine til aperitif, dessert og meget mere

Hedvin er en fællesbetegnelse for vin, der tilsættes druesprit, så den bliver sød og får en alkoholprocent på 15-22 %. Portvin er den mest kendte form for hedvin og også den type, vi har mest af i vores sortiment. 

Portvin produceres i Douro-dalen i det nordlige Portugal. Her er et ganske særligt klima med kolde vintre og bagende varme somre. Det giver vinen den sødme og dybde, der kendetegner en portvin. 

Portvin er et populært valg at servere til dessert og oste, men man kan også drikke den som aperitif, til visse retter og for sig selv som “flydende slik”. 

Der findes forskellige typer af portvin, som har hver deres karakteristika. 

Ruby Port dækker over et utal af portvinstyper med det tilfælles, at de er lavet på mørke druer. Af hovedtyper kan blandt andet nævnes Vintage Port, Late Bottled Vintage (LBV) og Colheita Port. 

Tawny Port er den brunrøde portvin, der typisk har lagret i længere tid. Den har sit navn fra det engelske ord for en gyldenbrun farve, “tawny”. Denne type kan drikkes til mangt og meget, men er særligt lækker til fede desserter.

White Port er den helt lyse portvin, som er lavet på grønne druer. Det er forskelligt, hvor længe den ligger på fad. Nyd den afkølet som aperitif eller til ostebordet.

Udover portvin er sherry en anden klassiker i kategorien hedvin. Sherry produceres i Andalusien i Spanien. Den kan ligeledes variere meget i både smag og farve.

Har du brug for hjælp til at finde den rigtige portvin eller en anden hedvin? Så tøv ikke med at ringe og få en snak med en af vores professionelle vinkonsulenter.

Læs mere

6 varer
Sorter

6 varer