Spanske vine

Hjemlandet for den berømte Rioja, Ribera del Duero og rigtig meget vin for pengene

Spanien råder over 1,2 millioner hektar vinstokke, hvilket gør landet til det mest tilplantede vinland i verden, men kun verdens næststørste vinproducent bag Frankrig. Det skyldes til dels meget lave høstudbytter og den relativt lange afstand mellem de gamle vinstokke, som står i den tørre, næringsfattige jord, som kendetegner flere spanske vinregioner.

Over 400 forskellige druesorter kan findes i Spanien, men Tempranillo, Garnacha og Monastrell (fransk: Mourvédre) på den røde side, samt Verdejo, Albariño og Macabeo på den hvide, står for langt størstedelen

Den nok mest kendte spanske vinregion er Rioja, som i mange år har leveret klassisk fyldige, frugtige og madvenlige vine til det danske publikum. I de seneste årtier er Ribera del Duero i det centrale Nordspanien dog braget frem, ligeledes med vine på Tempranillo-druen, som har en mere frisk og international stil.

Spaniens bedste hvidvine laves på druerne Albariño og Verdejo fra henholdsvis Galicien (Rias Baixas) og Rueda i det nordvestlige Spanien. Her er klimaet køligere på grund af indflydelsen fra Atlanterhavet, hvilket resulterer i spændende, friske og frugtige vine med en behagelig, mundrensende syre. 

I Catalonien i det sydøstlige Spanien støder vi på den lille vinregion Priorat, hvor nogle af Spaniens mest prestigerige vine kommer fra, samt den mousserende Cava, som er vidunderlig som aperitif og madvin.

Endelig stammer den verdensberømte hedvin Sherry fra Spanien, og findes i en både tør og sød udgave.  

Læs mere

13 varer
Sorter

13 varer