Sydafrikanske vine

Eksperimentelle og traditionelle “value for money”-vine


Sydafrika er en relativt ny spiller på det globale vinmarked. Vindyrkning startede helt tilbage i 1659 af hollandske kolonister, men gik under radaren i århundreder.

Apartheidstyrets fald i begyndelsen af 1990’erne betød ophævelse af de mange og strenge handelssanktioner, og den internationale efterspørgsel på varer steg hastigt i årene efter - herunder vin. 

Denne stigende popularitet og deraf vækst har gjort Sydafrika til verdens aktuelt 8. største vinproducerende land. Man forstår populariteten, da man får virkeligt meget kvalitet for pengene. De vigtigste vinregioner befinder sig omkring Cape Town og den gamle universitetsby, Stellenbosch, der anses som landets pulserende vinhjerte. 

Klimaet i Kaplandet er som skabt til vindyrkning, men med det krav, at havets kølighed er til stede, da der ellers bliver for varmt til optimal modning af druerne. Landets totale vinareal er derfor sammenhængende og lettere begrænset med en størrelse sammenlignelig med Tysklands vinareal.

Kaplandet har en unik biodiversitet, der danner grobund for høj kvalitet. 65% af dyrkningen er grønne druer, herunder mestendels Chenin Blanc med det lokale navn “Steen”.  Prøv vores udgave af Steen, hvor du vil fornemme sjælen af landets vin. Sydafrika er klassificeret som “New World”-område, og der er tradition for at eksperimentere. 

Landets blå nationaldrue, Pinotage, er det fremtrædende eksempel herpå i form af en specialitetskrydsning af Pinot Noir og Cinsault. Den er klassens “frække dreng” i vinverdenen, som udfordrer mange andre druesorter, som giver meget kraft og smag.

Et andet eksempel på nytænkning er vores Grimont, som er Sydafrikas svar på en portvin, men “portvin” må officielt kun komme fra Portugal, men smagsmæssigt er denne “frugtbombe” meget sammenlignelig.

Læs mere

4 varer
Sorter

4 varer