Vin til vildt

Vi finder vinene til efterårets vildtkød

Efteråret er vildtsæson, og vildtsæson er vinsæson. Fra september og resten af året åbner den kulinariske verden sig med fantastisk vildtkød fra rådyr, ænder, fasaner og gæs. Samtidig er det sæson for svampe, rodfrugter og kastanjer, som kan blive til de mest vidunderlige måltider. 

Disse måltider fortjener lige så god vin, men hvilke vine passer til vildt? 

Vildtkød er typisk mørkt kød, og derfor er det som udgangspunkt rødvin, der passer til. Du vil også gerne have en vin med fylde. Smagen af vildt er typisk ret kraftfuld og ofte sødlig. Derfor må der gerne være lidt power og sødme i glasset.

Det populære valg er en af de franske vine, som rummer den perfekte sammensætning af tanniner, saft og aroma. Herfra er en god Bourgogne et rigtig godt valg - og det bliver kun et bedre valg, hvis den har nogle år på bagen. 

Du kan også vælge en italiensk vin med masser af smag til at understøtte den kraftfulde efterårsmad. Det kunne eksempelvis være en Amarone. Fra Portugal har vi et særligt godt bud i form af den skønne “frugtbombe” Tarambola Tinto.

Rødvin er dog ikke det eneste rigtige at sætte på bordet til vildt. Hvis du er mere til hvidvin, kan du sagtens finde hvidvine, der kan drikkes til vildtkød. Gå efter en med masser af fylde og smag, så den matcher kødet.

Er du i tvivl om, hvilken vin der passer til din vildtret? Så tøv endelig ikke med at ringe og få hjælp fra en af vores dygtige vinkonsulenter.

Læs mere

42 varer
Sorter

42 varer